Salongskonserter i sommar

Programmet på salongskonserterna

Välkomna till en intim romantisk salongskonsert med sopranen Petra Valman och pianisten Nanette Nowels Stenholm!

Sånger av tonsättarna  

  • Faure
  • Rangström
  • Stenhammar
  • Schumann
  • Strauss

kommer att finnas med på programmet bland annat kommer Faurés älskade sång Après un Rêve (Efter en dröm) vara med. Du kommer att få höra många vackra sångpärlor. Texterna i sångerna är fulla av kärlek och vackra möten men också längtan, naturfenomen och berättelser.

Salongskonserterna kommer att vara i Hemkära Hannas 1600-talssalong.

Här intill skymtas både konsertsalongen och salongen där du kommer att få möjlighet att köpa fika i det vackra 1600talshuset.

Biljetterna finns här nedan

Vilka är Petra och Nanette?

Sopranen Petra Valman sjunger ofta i kyrkokonserter och på salongskonserter men också på operaföreställningar i Mellansverige. Petra Valman är nybliven irisstipandiat och hon kommer använda stipendiet till att åka till New York för röstförkovran. Petra Valman sjunger en blandad repertoar men har sin musikaliska hemvist i den klassiska sången.

Pianisten Nanette Nowels Stenholm är vida känd för sin mycket finstämda musikaliska begåvning. Förutom att göra konserter har Nanette Nowels Stenholm under många år arbetat på Kungliga Operan och på Operahögskolan. 

Salongen

Adressen till salongen är Husby Lundby 124. Salongen tillhör Hemkära Hanna och den är byggd på 1600-talet. Salongen är en av de arkitektoniska skatterna i Husby Långhundra. Intill huset är av en stor, vacker trädgård med hönor, kaniner och andra djur alldeles intill. 

Fika

I trädgården kan du njuta av Hannas hembakta fika som finns till försäljning före och efter konserten. Om du vill du sitta inne och fika går det bra eftersom det är en stor vacker angränsande salong intill konsert-salongen som du också kan fika i.

Fler konserter

Petra Valman och Nanette N Stenholm gör salongskonserter både den 29 juni kl 18.00 och den 30 juni kl 18.00.

Arrangörer

Arrangörer för sommartillställningen är Knivstas egen eventsajt VisitKnivsta, teaterföreningen ScenkonstnärernaOperapetra och Hemkära Hanna.