About

Mitt företag

På mitt företag jobbar jag som operasångerska och artist, som röstcoach och sångpedagog och som projektledare. Här nedan ser du ett flertal av sammanhangen jag jobbar i

Min filosofi

Att sjunga och utvecklas genom mitt konstnärskap är mitt sätt att leva. Sången är både ett uttryckssätt för mig och dessutom en väg att utvecklas som människa. Sången är min inneboende drivkraft. Jag har inte valt sången. Sången har valt mig. Min musikaliska grund har jag i den klassiska musiken och också operan. I grunden fascineras jag helt enkelt av av rösten och sjunger många olika genrer. Min grundinställning är att det ska vara skönt att sjunga. Då brukar det också bli skönt att lyssna.

Presentation

Utbildning

Min sångutbildning till operasångerska är från skolorna Vadstena folkhögskola, Operastudio 67, Operahögskolan i Stockholm och också Operalabb Elitgrupp. teaterutbildning har jag fått inom Method Acting på Kulturama. Jag har också undervisats av ett flertal sånglärare såsom Ingrid Tobiasson, och Hillevi Martinpelto. Min nuvarande sånglärare är David Jones i New York. Certifieringen inom det sångpedagogiska konceptet Anti-Aging för rösten fick jag 2018. 2020 blev jag även praktiserande ONE VOICE/Röst- och rörelse-pedagog. Joan Melton, NY, som skapat konceptet ONE VOICE/Röst- och rörelse är en inspirerande samarbetspartner för mig. Jag har även medicinsk utbildning inom röst, tal och språk genom att jag är legitimerad logoped.

Arbetslivserfarenhet

Om mig Petra Valman som här gör  operarollen Poppea
Petra Valman gör rollen Poppea
  • Operaroller du har kunnat se mig i:
  • Violetta/La Traviata/Verdi – på Årsta teater. Regissör Birgitta Larsson.
  • Karin/Liten Karin/Hallström – på Cinnober teater i Göteborg. Producent Knivsta OperaTrio.
  • Ingeborg/Bergakungens sal/Hallström – på Cinnober teater i Göteborg. Producent Knivsta OperaTrio.
  • Gretchen/Hänsel und Gretchen/Humperdinck – på invigning av Centrum för Idrott och Kultur. Producent Operagruppen. Regissör Marianne Eklöf.
  • Poppea/L’incoronazione/Monteverdi – i Berlin. Producent Berlin Opera Academy. Regissör
  • Nattens drottning/Trollflöjten/Mozart – på Skapande Skola-produktion. Producent Operagruppen. Regissör Marianne Eklöf.
  • Jag har sjungit många kyrkokonserter och även gjort solistjobb främst i områdena Stockholm, Uppsala och Knivsta. Jag har givit många kurser inom Anti-Aging för rösten i samarbete med Sensus Uppsala. Dessa kurser har ibland varit live och ibland varit digitala. En del kurser anordnar jag själv. Andra blir jag anlitad till såsom exempelvis på Ekerö körvecka och till Knivsta kyrkokör och Bälinge kyrkokör. Jag har även givit kurser i egen regi inom ONE VOICE/Röst- och rörelse. Ibland jobbar jag med barnrösten. Exempelvis har jag haft verksamheten SÅNGIS för barn mellan 4-6 år. Jag är projektledare och koloratursopran i Operagruppen sedan 2017. Vi skapar operaproduktioner. Jag samarbetar med andra artister. Exempelvis ger jag återkommande konserter med violinisten Elin Rubinsztein Emtell och gitarristen Anders Emtell. Som logoped har jag arbetat både med handledning och utredningsarbete i ca 10 års tid.

Kontakt

Vägbeskrivning

Du är välkommen på enskild undervisning på Plommonvägen 131 i Knivsta. Du kan dessutom få undervisning via digitala plattformen ZOOM.